Blog

        8 arsye pse njerëzit bëhen sipërmarrës

Megjithëse njerëzit mund të kenë motivime të ndryshme personale dhe profesionale për të hyrë në sipërmarrje, ka disa arsye të zakonshme  se pse njerëzit zgjedhin sipërmarrjen, të cilat përfshijnë : Kreativiteti i tyre nuk i përshtatet mjedisit të korporatës Ndoshta një nga arsyet më të mëdha që njerëzit bëhen të vetëpunësuar është sepse e kanë…

Çfarë është sipërmarrja?

Mësoni se çfarë është në të vërtetë sipërmarrja, llojet e ndryshme të sipërmarrjes dhe rolin që ajo luan në shoqërinë tonë. Sipërmarrja i referohet konceptit të zhvillimit dhe menaxhimit të një sipërmarrje biznesi në mënyrë që të fitoni fitim duke marrë disa rreziqe në botën e korporatës. E thënë thjesht, sipërmarrja është gatishmëria për të…

Kush është Elon Musk

Elon Musk, (lindur më 28 qershor 1971, Pretoria, Afrika e Jugut), sipërmarrës amerikan i lindur në Afrikën e Jugut, i cili themeloi firmën e pagesave elektronike PayPal dhe krijoi SpaceX, krijues i automjeteve të lëshimit dhe anijeve kozmike.  Ai ishte gjithashtu një nga investitorët e parë të rëndësishëm në, si dhe shefi ekzekutiv i prodhuesit…

10 njerëzit më të pasur në botë 2021

Që nga viti 2021, thuhet se ka 2,755 miliarderë në Tokë, me një vlerë totale neto të vlerësuar prej 13.1 trilion dollarë. Nga kjo shumë, 10 njerëzit më të pasur në botë përbëjnë 1,153 miliardë dollarë, ose afërsisht 8.8%, që është mbresëlënëse kur merret parasysh se ata përfaqësojnë rreth 0.36% të miliarderëve. Më poshtë janë…

Si të fitoni para në internet në 2021: 21 Ide të Lehta

Po kërkoni këshilla se si të fitoni para në internet? Ju keni ardhur në vendin e duhur. Vera 2021 është quajtur “vera e lënies së duhanit”. Në raportin më të fundit të punësimit, Departamenti i Punës tha se katër milionë amerikanë lanë punën e tyre vetëm në Prill 2021 – rritja më e madhe në…

Si të krijoni një plan biznesi

Fillimi i një biznesi është një ndërmarrje emocionuese, por shpesh dërrmuese. Pas bollëkut fillestar të shfaqjes së asaj ideje të shkëlqyer biznesi në kokën tuaj, pyetja juaj e ardhshme ka të ngjarë të jetë: Tani çfarë? Zhvillimi i një plani biznesi është hapi tjetër më i mirë. Planet e biznesit i japin drejtimin kompanisë suaj…

10 hapa për të filluar biznesin tuaj

Fillimi i një biznesi përfshin planifikimin, marrjen e vendimeve kryesore financiare dhe përfundimin e një sërë aktivitetesh ligjore. Shkoni poshtë për të mësuar rreth secilit hap. 1.Kryeni hulumtime të tregut Hulumtimi i tregut do t’ju tregojë nëse ka një mundësi për ta kthyer idenë tuaj në një biznes të suksesshëm. Shtë një mënyrë për të…

8 mësime të vlefshme që mësova nga 8 njerëz të suksesshëm

Asgjë nuk është më frymëzuese sesa të lexosh ose të dëgjosh për historitë e suksesit të idhujve tanë dhe figurave të famshme publike. Na ndihmon të mbledhim guxim dhe forcë për të shkuar pas ëndrrave tona dhe të punojmë shumë për t’i bërë ato realitet.Njerëz të ndryshëm kanë mënyra të ndryshme për të kërkuar frymëzim.…

8 Zakonet e udhëheqësve shumë të suksesshëm

Udhëheqësit shumë të suksesshëm e kuptojnë se suksesi në çdo formë nuk është një ngjarje, është një proces. Drejtuesit më të suksesshëm e kuptojnë se suksesi është diçka që kultivohet me kalimin e kohës. Suksesi është një përpjekje e përditshme, një angazhim i përditshëm, që funksionon rreth qëllimit të jetës tuaj. Për të dalë si…

Po ngarkohet…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


Follow My Blog

Get new content delivered directly to your inbox.

Blog te WordPress.com.

Sipër ↑

Këtë e pëlqejnë %d blogues: